Wat doen wij?

Wat doen wij?Opvang zonder hokken


Uw hond zit bij ons niet in een hok of een schuur, maar verblijft gewoon bij ons in de woonkamer. Omdat wij de hele dag bij hem zijn, kunnen we hem veel individuele aandacht geven.

De woonkamer heeft plavuizen met vloerverwarming en er liggen kleden tegen het uitglijden. Er zijn hondenbedden en mandjes om te slapen.

Ook de tuin is volledig ingericht voor honden met veel ruimte om te rennen. Er is een grasveldje om op te spelen en een hondenzandbak om in te graven.'s Zomers staat er een  badje voor de waterliefhebbers en liggen er buitenbedden.

Uw hond zal de hondencrèche gaan beschouwen als zijn tweede thuis. Hij gaat echt deel uitmaken van onze roedel met zijn eigen hondenvriendjes om mee te spelen.
Wandelen


Anders dan bij een pension, wordt er bij onze hondencrèche echt gewandeld met uw hond. Wij zijn gevestigd nabij een autovrij natuurgebied, waar de hond los mag lopen.

Natuurlijk bouwen we dat loslopen langzaam op. De hond moet ons eerst leren kennen en er moet wederzijds vertrouwen ontstaan.

Pups en jonge honden wordt eerst geleerd om op een veilige manier los te lopen. Dat doen we samen. Ik oefen hier met ze en u doet dat thuis. Mocht dat niet lukken, dan kan ik u daarin begeleiden.

Honden die niet los kunnen lopen, kunnen helaas niet mee op de roedelwandelingen. Die worden apart aan de lijn uitgelaten.
Pups & jonge hondenVanaf de 2e inenting met 9 weken is uw pup bij ons welkom.

Hij/zij wordt in het begin elk uur uitgelaten ter bevordering van de zindelijkheid.

Hij/zij leert op een speelse manier te komen op commando en te lopen aan de lijn. Dat oefenen we samen, ik hier en u thuis.

Als de pup wat ouder is, wordt hij om de 2 1/2 uur uitgelaten.

Vanaf 6 maanden gaat de jonge hond mee met korte wandelingen. Zo leert hij/zij om zonder trekken mee te lopen met de roedel.

Tijdens die wandelingen wordt het loslopen geoefend. Dat oefenen we samen, ik hier en u thuis. Mocht het niet lukken, dan kan ik u begeleiden.

Voorwaarden

Inentingen. De hond moet zijn ingeënt tegen de meest voorkomende hondenziekten. Hij mag ook geen voor mens of hond besmettelijke aandoeningen hebben.

Kennelhoest. De hond moet zijn behandeld tegen kennelhoest.

Vlooien en wormen.  De hond moet recentelijk zijn ontwormd en behandeld tegen vlooien.

Loopse teven moeten wij helaas weigeren. Houdt u daar dus rekening mee met uw vakantieplannen.

Vriendelijke hond. De hond moet over het algemeen vriendelijke zijn tegen andere honden. Wij kunnen ook geen mens-agressieve honden plaatsen.